FLO TRANS FIKK HÆREN PÅ VINGENE

I løpet av fem dager sendte FLO Trans på Gardermoen over 2000 soldater nordover til førstegangstjeneste. Det ga god trening før Trident Juncture.

Utenfor terminalen på Gardermoen flystasjon går det en lang rekke forventningsfulle ungdommer, på vei mot et ventende fly og året som soldat i førstegangstjeneste. Det siste døgnet har de tilbrakt på Sessvollmoen leir. Nå venter Setermoen og Bardufoss.  

Sjekker inn  

Før avreisen blir de sjekket inn og passet på av Morten Moen ved driftsseksjonen til FLO Trans. Han ser til at de rette passasjerene kommer på de riktige flyene sammen med korrekt bagasje.

Morten Moen har kontroll på passasjerlistene.

I løpet av disse fem dagene er driften nærmest som på en ordinær flyplass. Avbrekket fra den daglige jobben med ansvar for pendlerreiser, gjør jobben hans bare mer spennende, synes Moen

  — Disse dagene er veldig morsomme, selv om det jobbes fra tidlig om morgenen til relativt sent på kvelden. At det skiller seg fra vanlige dager gjør det bare mer gøy, sier han.

Chartret 11 fly

  Oppdraget kommer fra Hæren. Totalt 11 fly har måttet bli leid inn for å få avgårde de over 2000 ungdommene til førstegangstjeneste. Maken til innrykk har Moen aldri vært med på tidligere.

Vernepliktige hjalp blant annet til med håndteringen av bagasje.

— Det er ekstremt mange på svært kort tid og gir oss nyttig erfaring før Trident Juncture, hvor nettopp planlegging er et viktig element for å lykkes, påpeker han.

FLO-kvalitet i alle ledd

  Takket være god planlegging og problemfri gjennomføring kom soldatene avgårde til rett tid til rett sted. På Sætermoen og Bardufoss ventet flere dyktige medarbeidere i FLO Forsyning med PBU-utlevering.


Siste innlegg